Forum Overpoort

Het gebouw op de hoek van Overpoortstraat met Stalhof heeft 40 jaar dienst gedaan als eet- en ontmoetingsplaats voor vele generaties van studenten. Na de sluiting ervan in najaar 2011 werden plannen gesmeed om de site nieuw leven in te blazen door de creatie van het "Forum Overpoort".

Het concept "Forum Overpoort" biedt combinatie van enerzijds commercïele en ontspanningsfuncties gericht op de universiteits- en hogeschoolstudenten en anderzijds de bouw van 118 studentenkamers en een concïerge appartement die een permanentie en een aanspreekpunt garandeert voor deze studenten.

Studenten residentie

Het residentiele gedeelte genoemd residentie "Octopus" en meteen een verwijzing naar het vroegere studentenrestaurant biedt huisvesting aan 118 studenten.  Er worden verschillende type kamers aangeboden gaande van Classic (studentenkamer met meubilair) tot Comfort+ (ruime studentenkamer met geintegeerd vast meubilair en badkamer).
Er zijn alle gemeenschappelijke voorzieningen : leefkeukens, voldoende sanitair en terrassen, ondergrondse private fietsenstalling, afvallokaal enz...
De permanent aanwezige concïerge staat in voor sociale controle en veiligheid van de studenten en garandeert een consequente en vlotte opvolging van technische mankementen en problemen, de netheid van de gemeenschappelijke delen en het afvalbeheer.
 

Meer lezen

Aanwezige commerciële zaken

 Albert Heijn Jims Fitness